Одржан протест #МамеСуЉуте

Испред Владе Републике Србије одржан је , у суботу 15.12.2018.године у подне, поновљени протест иницијативе #МамеСуЗакон.

У претходном периоду, под свакодневним притиском Иницијативе и Народних посланика у Скупштини Републике Србије, ресорно Министарство је најавило неке промене спорног Закона о финансијксој подршци породици са децом, за које #МамеСуЗакон сматрају да су крајње симболичне  и увредљиве. Да је све то чак и „штап и шаргарепа“ Иницијатива документује чињеницом да никаква средства у недавно усвојеном Буџету за наредну годину нису предвиђена за ову намену.

Лоши временски услови и тротоари препуни снега, нису дозволили окупљање већег броја родитеља са децом, али је већина мама и будућих мама дала значајну подршку на сајту и друштвеним мрежама. #МамеСуЗакон настављају борбу за промену Закона и другим демократским средствима који су прилагођени годишњем добу.

Иницијатива је организовала потписивање петиције #МамеНисуСаме. Подржите захтеве потписивањем Петиције  мама и будућих мама да се изврше измене и допуне лошег Закона о финансијској подршци породици са децом.

ОВДЕ ПОТПИШИТЕ ПЕТИЦИЈУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

24 − = 15