У недељу протест „Маме су мафија?“

 • Јесу ли маме мафија?
 • Да ли је нормално да се мере штедње примењују на трудницама и породиљама?
 • Kоја се држава у свету обрачунава са „породиљском мафијом“?

Сутра у 12 часова Иницијатива #МамеСуЗакон организује протест трудница и породиља због тога што Влада РС игнорише наше вишемесечне захтеве да се измени лош Закон о финансијској подршци породици са децом.

Окупићемо се на платоу испред Филозофског факултета у Београду и одатле кренути у протестну шетњу до Владе Републике Србије.

Испред Владе ће се окупљеним учесницима протеста обратити:

 • Милена Јовичић (трудница)
 • Стефана Зарић / Ивана Танасијевић (породиља)
 • Станислава Павловић (мајка детета са инвалидитетом)
 • Софија Мандић (једна од правница која је писала Предлог за оцену уставности овог закона)
 • Татјана Мацура (народна посланица СМС-а, Иницијатива #МамеСуЗакон)

Уколико сте у могућности, молимо вас да на протест понесете лутку/бебу за перформанс који планирамо како бисмо послали праву поруку министрима и председници владе. Лутке које остану након протеста ћемо поклонити дому за децу без родитељског старања.

Позивамо учеснике протеста и да на пелени напишете поруку министру Ђорђевићу коју ће оставити на прагу Владе у кутији намењеној за то.

Добродошли су сви, с тим што молимо све да дођу без страначких обележја.

Изађите сутра са нама на улицу, понесите пиштаљке и покажите да #МамеНисуСаме! ✊

1 thought on “У недељу протест „Маме су мафија?“

 1. Поштовани,

  Дискриминација трудница и мајки на породиљском одсуству у апотекарској установи „Панчево” је на снази већ 26 месеци. Сви правни акти почевши од Устава, Закона о раду, Закона о финансијској подршци породице са децом, Закона о здравственој заштити, Уредбе владе РС о Плану мрежа здравстених установа, Статута града Панчева и Статута апотекарске установе „Панчево” Панчево су самовољом и арбитреношћу појединаца погажени.

  Неко је одлучио да поново изврши бруталну и тешку дискриминацију те због тога што сам била на породиљском одсуству забрани ми приступ радном месту, онемогући ми право на здравствену заштиту, а са друге стране онемогући ми прекид уговора о раду (како бих се могла јавити националној служби за запошљавање).

  Такво поступање је праћено ускраћивањем законом прописаних финансијских средстава, јер нисам добила накнаду зараде већ 26 месеци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 1 = 2